یکی از اصلی ترین دلایل ریزش مو در زنان و مردان بروز بیماری های مختلفی است که در عملکرد فولیکول ها و چرخه رشد موها خلل ایجاد می کند. کم کاری تیروئید، لوپوس و آلوپسی از جمله بیماری هایی هستند که موجب تضعیف موها و گاها متوقف کردن رشد آن ها می شوند. آلوپسی یکی از بیماری های مرتبط با سیستم ایمنی بدن است که فارغ از جنسیت ممکن است در هر سن و سالی فرد را درگیر نماید. در این مقاله از اسپرت بیوتی سنتر شما را با بیماری آلوپسی، علائم و درمان های آن مانند اسکالپ سر آشنا خواهیم کرد. اگر به این مبحث علاقه مند هستید تا پایان با ما همراه باشید.
آنچه در این صفحه میخوانید:
Toggleالوپسی چیست؟
قطعا قبل از هر چیزی بهتر است بیشتر با بیماری آلوپسی آشنا شوید. آلوپسی یکی از بیماری های مرتبط با سیستم ایمنی بدن است که به عنوان دلیلی برای ریزش مو نیز شناخته می شود. افرادی که به آلوپسی مبتلا هستند به دلیل اختلال در عملکرد غدد مختلف بدن، تغییرات شدید سطح هورمون ها و یا عوارض ناشی از مصرف داروهای درمانی با ریزش مو در نواحی مختلف بدن روبرو می شوند. افرادی که به بیماری آلوپسی مبتلا هستند به دلیل تهاجم سیستم ایمنی بدن به فولیکول های مو، با ریزش و طاسی مو روبرو می شوند. این بیماری اصلا سن و سال و یا جنسیت خاصی نداشته و ممکن است در سن و سالی فرد را مبتلا نماید.
آلوپسی Alopecia بیماری غیر عفونی خود ایمنی بوده که در آن سیستم ایمنی بدن به دلیل بیماری اشتباها به فولیکول های مو حمله کرده و موجب تضعیف شدن و در نتیجه ریزش مو می شود.
دریافت مشاوره رایگان از ساعت 11 تا 19
نهایت زیبایی را با اسپرت بیوتی سنتر تجربه کنید
بیشتر بخوانید: جدید ترین روش درمان کچلی و طاسی سر
چه عواملی موجب بروز آلوپسی می شود؟
بعد از بررسی ها و تحقیقات فراوان متخصصان به این نتیجه رسیده اند که در صد قابل توجهی از ریزش مو در زنان و مردان به علت آلوپسی آندروژنتیک رخ می دهد که به آن الگوی طاسی زنانه و الگوی طاسی مردانه نیز گفته می شود. آلوپسی آندروژنتیک همان طور که از نام آن پیداست یک بیماری ژنتیکی و ارثی می باشد. متخصصان بر این باور هستند که آلوپسی آندروژنتیک به دلیل دی هیدروتستوسترون DHT ایجاد می شود. به طور معمول زنان و مردان مقدار مشخصی از این هورمون را دارا هستند اما گاهی به دلیل عدم تعادل هورمون و بیماری سطح DHT، افزایش پیدا کرده و موجب ریزش مو و طاسی می شود.
آلوپسی آندروژنتیک در مردان موجب ریزش کامل و یا جزئی مو و در زنان دلیل کم پشتی موها می باشد. دلایل اصلی بروز آلوپسی به شرح زیر هستند.
- ژنتیک: اگر در سابقه خانوادگی خود افرادی با ریزش مو درگیر هستند و شما نیز با سرعت بالایی در حال از دست دادن موهایتان هستید به احتمال زیاد دلیل آن طرح DNA شما است.
- تغییرات هورمونی: یکی از دلایل ریزش و طاسی تغییرات هورمونی است. در این شرایط فولیکول های مو که حساسیت بالایی نسبت به DHT نیز دارند کوچک شده، و فرد در زمان کوتاهی با نازکی مو و در نتیجه ریزش و طاسی روبرو خواهد شد. پریود ماهیانه، بارداری، یائسگی و شیردهی از اصلی ترین دوران هایی است که سطح هورمون ها زنان تغییر کرده و با ریزش مو مواجه می شوند.
- بالا رفتن سن: هر چه سن افراد بالاتر می رود روند رشد مو کند تر و ریزش مو سرعت بیشتری پیدا می کند.
- عوامل محیطی: به طور کلی عوامل محیطی شامل سبک زندگی و تغذیه می شود. مثلا صرف غذاهای نامناسب مانند قند و شکر و چربی فراوان، مصرف الکل و دخانیات و قرار گیری در معرض نور مستقیم خورشید می تواند موجب ریزش مو شود.
- بیماری: عواملی چون خونریزی شدید، جراحی، کم کاری تیروئید و یرقان می توانند موجب تضعیف فولیکول های مو شده و در نهایت فرد را با ریزش موی شدید یا همان آلوپسی آندروژنتیک روبرو کنند.
- ترکیبات شیمیایی: استفاده مداوم از محصولات شیمیایی مانند دکلره، مواد فرکننده، رنگ مو و یا حتی محصولات مراقبتی شیمیایی می تواند ریشه موها را سست و تضعیف نماید.
آیا آلوپسی در زنان و مردان درمان دارد؟
آلوپسی یکی از علل های شایع کم مویی در زنان و مردان است که با این حجم از پیشرفت علم و تکنولوژی هنوز درمان ثابت و شناخته شده ای برای آن وجود ندارد. افرادی که به آلوپسی دچار هستند باید برای خلاصی از شر ریزش مو و کم حجمی موها، انواع روش های درمانی را امتحان نمایند. روش های مختلف درمان آلوپسی شامل دارو درمانی ، مزوتراپی ، کاشت مو، اسکالپ کف سر و روش های سنتی می باشد. معمولا متخصصان برای افرادی که دچار طاسی تکه ای هستند تزریق کورتیزون را تجویز می کنند. این دارو از گسترش التهابات و تشدید ریزش مو جلوگیری می کند. البته تزریق کورتیزون در افرادی موثر خواهد بود که هنوز با طاسی کامل مواجه نشده اند و فولیکول های مو هم چنان در محل ریزش قرار دارند.
مصرف ماینوکسیدیل، طب سوزنی، داروهای گیاهی و ایمنی درمانی از جمله روش های رایج برای رفع طاسی ناشی از آلوپسی هستند. این روش ها معمولا موقتی بوده و بعد از مدتی فرد مجدد با ریزش و از دست دادن موها روبرو خواهد شد.
اکثر افراد به دنبال تکنیکی دائمی با ماندگاری بالا هستند. کاشت مو و اسکالپ سر جزو تکنیک های بازیابی زیبایی است که اکثر افراد مبتلا به آلوپسی به آن ها روی آورده اند.
آلوپسی طاسی چه علائمی دارد؟
عوامل مختلفی می توانند موجب ریزش مو شوند از این رو با شناخت علائم آلوپسی سریع تر و راحت تر می توانید این اختلال را تشخیص داده و از پیشرفت آن جلوگیری به عمل آورید. معمولا نخستین علائم آلوپسی که ریزش مو است در حین شانه زدن و یا شست و شو موها دیده می شود. اگر با علائمی که شرح می دهیم روبرو هستید بهتر است برای کنترل ریزش مو به متخصص مراجعه فرمائید.
- وجود زخم و یا برجستگی بر روی پوست سر
- مشاهده طاسی تکه ای در سر
- نازک شدن تارهای مو
- وجود خارش و یا سوزش شدید در قسمتی از مو که دچار ریزش شده است
- کاهش رشد مو
اسکالپ سر برای بیماران آلوپسی
قطعا همگی از تاثیر مو در زیبایی جذابیت افراد آگاهی داریم. حجم کم، نازک بودن و یا طاسی مو از علائم آلوپسی در زنان و مردان است که می تواند تاثیرات بسیاری در اعتماد به نفس و روابط افراد ایجاد نماید. بر اساس آمار و تحقیقات برخی از افراد مبتلا
به آلوپسی، به طور برگشت ناپذیر موهای خود را از دست داده اند. زمانی که فولیکول های مو از دست رفته باشد و بانک مویی برای کاشت وجود نداشته باشد، اسکالپ کف سر می تواند اعتماد به نفس از دست رفته فرد را احیا کند.
اسکالپ سر، تکنیکی تضمینی و امن بوده که ماندگاری آن بسیار طولانی مدت است. خوشبختانه این روش زیبایی هیچ محدودیتی نداشته و می تواند ظاهری طبیعی همانند موهای فرد را خلق نماید. البته مهارت و تخصص پیگمنتر تاثیر فوق العاده ای در نتیجه نهایی اسکالپ سر خواهد داشت. پیگمنتر متخصص، با تکیه بر مهارت خود رنگدانه ها را به صورت کاملا حرفه ای هنرمندانه در لایه پوست سر تزریق می نماید.
این روش درمانی برای استتار نواحی طاس و کم مو کاربرد ویژه ای دارد و برای هر شدت از طاسی ناشی از آلوپسی قابلیت اجرا دارد.
اسکالپ سر برای بیماران آلوپسی چگونه انجام می شود؟
برای استتار نواحی کم مو و طاس در بیماران آلوپسی، اسکالپ سر تاثیر فوق العاده ای دارد. در این روش زیبایی، پیگمنتر از میکرونیدل هایی مخصوص که در تاتو نیز گاها کاربرد دارد، استفاده می شود. در این تکنیک سوزن های دستگاه به گونه ای تنظیم می شوند که تا عمق مجاز وارد لایه های پوست سر شوند.
تکرار دفعات ورود سوزن به پوست موجب خون رسانی کف سر و تحریک فولیکول های مو می شود. در بسیاری از بیماران و مراجعه کنندگان به علت تحریک فولیکول ها، ممکن است موها مجددا رشد کنند و به علت تقویت فولیکول ها به خاطر خون رسانی تا حد زیادی از ریزش موها جلوگیری می شود.
برخی به دلیل تکرار دفعات ورود سوزن به کف سر از آسیب به ریشه ها مو نگران هستند اما باید این اطمینان خاطر را برای شما ایجاد کنیم که سوزن ها فقط تا انتهای لایه سطحی پوست یا مزودرم فرو می روند و اصلا به ریشه ها و فولیکول مو که در لایه درم قرار دارند هیچ صدمه ای وارد نمی کنند.
سخن پایانی
ریزش مو یکی از دغدغه های اصلی بسیاری از افرادی است که با آن روبرو هستند. به گفته متخصصان ریزش 50 تا 100 عدد تار مو در روز بسیار طبیعی و نرمال است. این موها بعد از مدتی مجددا چرخه رشد خود را ادامه داده و رشد خواهند کرد. اگر بعد از گذشت مدتی موهای ریخته شده رشد نکردند احتمالا شما به الوپسی مبتلا شده اید. آلوپسی در زنان و مردان انواع مختلفی داشته و با الگوهای متفاوتی نمود پیدا می کند. درمان های موقت و دائمی مختلفی برای آلوپسی وجود دارد که یکی از انواع دائمی آن اسکالپ کف سر است. برای داشتن بهترین نتیجه از اسکالپ بهتر است در انتخاب کلینیک نهایت دقت را داشته باشید. کلینیک زیبایی اسپرت بیوتی سنتر با مدیریت آقای مهدی حیدری با کیفیت ترین خدمات اسکالپ سر برای بیماران مبتلا به آلوپسی را ارائه می دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر و یا رزرو نوبت می توانید با شماره های مندرج در وب سایت کلینیک تماس داشته باشید.
دریافت مشاوره رایگان از ساعت 11 تا 19
نهایت زیبایی را با اسپرت بیوتی سنتر تجربه کنید
آلوپسی انواع مختلفی دارد که در برخی از آن ها ژنتیک تاثیر دارد. مثلا آلوپسی آره آتا یکی از انواع ارثی این بیماری است که از پدر و مادر به فرزند منتقل می شود.
خیر آلوپسی یک بیماری ژنتیکی است که به هیچ عنوان ویروسی نمی باشد. در صورت مواجهه با یک فرد مبتلا به آلوپسی اصلا نباید نگران واگیردار بودن این اختلال باشید.
تا کنون هیچ درمان صد در صدی برای بیماران آلوپسی ارائه نشده اما برخی از بیماران نسبت به بعضی درمان ها واکنش های خوبی نشان داده اند.
بله بیماری آلوپسی دارای انواع مختلفی است که برخی از آن ها مانند آلوپسی توتالیس می تواند منجر به طاسی کامل فرد شود.
بدون دیدگاه